ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Πένθος και Απώλεια

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επανάληψη του σεμιναρίου με θέμα: “Πένθος και Απώλεια.” 
 
Το νέο σεμινάριο θα γίνει Σαββάτο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 στον Ανθρώπινο Κήπο   σε συνεργασία με τα Μαθήματα Ζωής
Η ώρα προσέλευσης είναι αυστηρή αφού θα ξεκινήσουμε με βιωματικές ασκήσεις και έπειτα από τις 18.00 δεν θα είναι δυνατή η προσέλευση ατόμων ώστε να μην διακοπεί η διαδικασία. Από τις 17.30 ως τις 17.55 σας περιμένουμε!
 
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 3 ώρες.  Στη διάρκεια των τριών αυτών ωρών δουλεύονται ικανοποιητικά τα παραπάνω θέματα σε σχέση με τις  ανάγκες των ενηλίκων που πενθούν την οποιαδήποτε απώλεια. Παραδείγματα απωλειών εκτός του θανάτου είναι: Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, ο χωρισμός, η συνταξιοδότηση, η απώλεια, η ύπαρξη μιας απειλητικής για τη ζωή ασθένεια, οικονομική κρίση, χάσιμο αντικειμένων, η χρήση ναρκωτικών,  ακρωτηριασμός, μετακόμιση και φυσικά η λίστα είναι ατελείωτη.)
 

Εισηγητές και θέματα:

Νάνσυ Ψημενάτου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Πένθος & απώλεια (για τη χρήση & όχι μόνο)
Δημήτρης Κουτζαμάνης Life coaching Ανδρικό πένθος

 

Βιωματικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για την κατανόηση των συναισθημάτων που  κατακλύζουν τον άνθρωπο όταν περνά μια απώλεια.  Τελικός μας στόχος είναι να θυμίσουμε ότι όταν δεν πενθούμε (είτε από φόβο, είτε από άγνοια) καταδικάζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Η κοινωνία πληρώνει το τίμημα του «μη πένθους» με διάφορες μορφές: Αυξημένη χρήση αλκοόλ, ναρκωτικών ή συνταγογραφούμενων χαπιών, επικίνδυνες συμπεριφορές και βία, bulling και αυτοκτονίες.
 
Το βιωματικό εργαστήριο έχει ελεύθερη είσοδο, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής! Κρατήσεις θέσεων  μέσω της φόρμας επικοινωνίας του Ανθρώπινου Κήπου.

 

Για το πώς θα μας βρείτε ακολουθήστε τις οδηγίες του χάρτη στη σελίδα του Ανθρώπινου Κήπου.