ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Μαθήματα ελευθέρου σχεδίου, ζωγραφικής και αγιογραφίας

Στον πολυχώρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ( ΚΟΙΝΣΕΠ ) «Ανθρώπινος Κήπος» και στα πλαίσια της δράσης για την Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης των Πολιτών, παραδίδονται μαθήματα ελευθέρου σχεδίου, ζωγραφικής και αγιογραφίας.

 

Τα τμήματα μπορούν να είναι ολιγομελή αλλά και ιδιαίτερα, ανάλογα με τις ανάγκες.

 

Το μάθημα ελευθέρου σχεδίου αφορά την καλλιέργεια του ατόμου μέσω της ανάπτυξης των δεξιοτήτων του. Το ελεύθερο σχέδιο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για οποιαδήποτε δραστηριότητα στις εικαστικές Τέχνες .Ζωγραφική, γλυπτική κλπ.

 

Επίσης όμως μπορεί να καλύψει το ελεύθερο σχέδιο που ζητείται σε εξετάσεις πανελλαδικές για σχολές που απαιτούν σχέδιο ή για τις εξετάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Το μάθημα της ζωγραφικής, περιλαμβάνει σύντομη επισκόπηση της ιστορίας της τέχνης , πειραματισμούς και έκφραση μέσω των διαφόρων ρευμάτων που εμφανίστηκαν στην Ιστορία της Τέχνης παράλληλα με εξάσκηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ενδιαφερόμενου.

 

Το μάθημα της Αγιογραφίας αποτελεί τον σύνδεσμο με την διατήρηση της παράδοσης μας σχετικά με την ορθόδοξη βυζαντινή εικονογραφία.

 

Διδάσκεται η παραδοσιακή μέθοδος του στιλβωτού χρυσού στην Εικόνα

 

Περιλαμβάνει εξάσκηση σε σχεδιασμό Αγίων με πρώτο στάδιο το μολύβι και κατόπιν το χρώμα ,την αυγοτέμπερα. Το πρώτο στάδιο του μολυβιού είναι απαραίτητο γιατί οι αρχές του σχεδίου είναι βασικό υπόβαθρο όπου κάποιος πρέπει να στηριχτεί ώστε να αναπτύξει τις υπόλοιπες δεξιότητες που αφορούν το χρώμα και την σύνθεση.

www.marpot.art

 

 

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6985660218

 

 

Βιογραφικό

H Μαργαρίτα Σαμαρά είναι ζωγράφος και γλύπτρια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν εκπαιδεύτρια αγγειοπλαστικής στον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και Αμέα στο τμήμα διημέρευσης ατόμων με νοητική υστέρηση.

 

Σπούδασε ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα όπου αποφοίτησε με άριστα.

 

Έμεινε ένα χρόνο στο Λούξορ της Αιγύπτου με υποτροφία όπου εκπόνησε μελέτη μεταπτυχιακού στο Faculty of Fine Arts Luxor σύγχρονης γλυπτικής και αιγυπτιολογίας όπου και έγινε δεκτή στο South Valley University of Qena.

 

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής καθώς και σε ατομική γλυπτικής στο Μορφωτικό Κέντρο της Αιγυπτιακής πρεσβείας στην Αθήνα.

 

Παράλληλα εργάστηκε σαν ζωγράφος, αγιογράφος, και σαν σκηνογράφος στο θέατρο αλλά και με άτομα με ειδικές ανάγκες σε παραστάσεις.

 

Επίσης εργάστηκε στο Ισραήλ στη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στην κατασκευή και τοποθέτηση ψηφιδωτών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Μονής.

 

Εθελοντικά εργάστηκε σε δομές απεξάρτησης οργανώνοντας εργαστήρια ζωγραφικής και πηλού.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμορφωτικά σχετικά με την Τέχνη ως Θεραπεία Art as Therapy όπως επίσης και ετήσιο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου « Θεραπεία μέσω Τέχνης με έμφαση στα Εικαστικά» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.