ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Εργαστήρι με θέμα τον Καρκίνο

Η λέξη που αρχίζει από Κ.....

Πώς μας κάνει και αισθανόμαστε στο άκουσμα της, “Καρκίνος”;

Πολλοί ούτε που την συλλαβίζουν, άλλοι αρνούνται μόνο και να την σκεφθούν.

 

Ο Ανθρώπινος Κήπος στα πλαίσια τις καινούργιας δραστηριότητας(κέντρο για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών) φέρνει προς συζήτηση το θέμα της νόσου ώστε να δοθεί μία ακόμα διάσταση μέσα από την επίγνωση της παραδοχής και της αποδοχής ότι τα αδιέξοδα μπορεί να μην υφίστανται τελικά.

Δυστυχώς δεν μας έχουν προετοιμάσει επαρκώς ότι η ζωή συν των άλλων έχει και αρρώστιες. Επίσης όταν μας διαγιγνώσκουν με μία αρρώστια δεν μας λένε τι επιλογές πραγματικά έχουμε, ή πώς μπορούμε να βοηθήσουμε οι ίδιοι των εαυτό μας.

 

Και εδώ είναι η ουσία του εργαστηρίου, δηλαδή να μας δείξει πώς να πάρουμε στα χέρια μας την ουσιαστική ευθύνη του εαυτού μας (Πρόληψη), ώστε να μειώσουμε κατά πολύ τις εναντίων μας πιθανότητες.

Άγνωστες υπηρεσίες προς τον εαυτό μας όπως Διατροφή, Άσκηση, Διαχείριση του Άγχους, Αποφυγή τοξινών, μας είναι ξένες συνήθειες, για τις οποίες όμως κάποιοι δεν ενδιαφέρονται να μας τις μάθουν διότι πρόκειται για κέρδη τα οποία μέσα από την δική μας άγνοια κάποιοι θα καρπωθούν πολλά δισεκατομμύρια.

 

Ένα παράδειγμα είναι ότι οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες όταν είδαν ότι έχασαν κέρδη από την νικοτίνη επένδυσαν και αγόρασαν μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων ώστε να παράγουν εθιστικές και τοξικές τροφές, μεταλλαγμένες στη βάση τους, ώστε να δημιουργήσουν καινούργιες στρατιές ατόμων με νοσογόνες πηγές, όπου μετά αναλαμβάνουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα».

 

Την ευθύνη μας λοιπόν για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουμε να ανασύρουμε σε αυτό το εργαστήρι και να έρθουμε σε επαφή με την δύναμη και τις επιλογές μας……

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Ώρα έναρξης: 18.30-21.30

Κόστος συμμετοχής: 20,00 €

Νέστωρος 10, Πλ. Αττικής 104 45

 

Δηλώσεις στο e-mail: info@humangarden.gr &

Inbox: https://www.facebook.com/humangarden.gr/