ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Δημοσιεύσεις: Άκης Κούβελας

Άκης Κούβελας |

Ένα ζευγάρι ερωτεύεται όπου στην πορεία παντρεύονται και κάνουν παιδιά . Ο άντρας δουλεύει και η γυναίκα φροντίζει τα παιδιά και το σπίτι. Υπάρχει μία άτυπη διαίρεση εργασιών πάνω στην οποία στηρίζουν την ζωή τους.

Σε αυτό το εργαστήρι θα δουλέψουμε λεκτικές  τεχνικές επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων...

Δηλώσεις σε πρώτο ενικό πρόσωπο

Αποφυγή τροποποιητικών και διστακτικών στοιχείων

Χρήση της ενεργητικής φωνής

Αλλαγή ρημάτων

Στο εργαστήρι θα διερευνήσουμε την σεξουαλικότητα της οποίας η ύπαρξη είναι άλλο ένα μέσο ουσιαστικής διαπροσωπικής επαφής. Οι άνθρωποι μέσω αυτής συνήθως περιμένουν να πάρουν η να δώσουν ευχαρίστηση. 

Άκης Κούβελας |

Μαζί με το πρώτο εργαστήρι του καινούργιου κύκλου κόψαμε την πίτα του 2024 μαζί με τους αγαπημένους συμμετέχοντες της ομάδας εργαστηρίων . Σας ευχαριστούμε για την παρουσία και συμμετοχή σας και σε αυτό το δυνατό εργαστήρι. 

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ηταν η ημέρα του αθλητισμού στα σχολεία.

Άκης Κούβελας |

Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να εξερευνήσει την επίδραση της πανδημίας στον κοινωνικό ιστό σε συναισθηματικό , πνευματικό και διανοητικό επίπεδο. Πρώτα από όλα ας εξετάσουμε τον φόβο και τις συνέπειες που έχει στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Άκης Κούβελας |

Κάτω από αυτό τον τίτλο θα έβαζα την λέξη «πόνος», διότι είναι το πιο σύνηθες συναίσθημα που αναγνωρίζω από την κλινική εμπειρία μου με αυτές τις οικογένειες.

Όταν έρχεται για βοήθεια ο εξαρτημένος μόνος ή με την οικογένειά του με σκοπό να σταματήσει τη χρήση το αίτημα κάποιες φορές πρώτα από όλα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο και δεύτερον μπορεί να είναι αποτέλε

Άκης Κούβελας |

Κατά την διάρκεια της κλινικής μου εμπειρίας οι θάνατοι εξαρτημένων , οι αυτοκτονίες και άλλες μορφές θανάτων που πολλοί έχασαν την ζωή τους είναι μία τραγική πραγματικότητα.

Ήρθε βέβαια και κάποια στιγμή που ήρθα αντιμέτωπος με μια τέτοια πραγματικότητα. Ήταν η πιο τραγική στιγμή της ζωής μου( μέχρι )εκείνη (την) η στιγμή. Ο θάνατος είναι σκληρός και ...

Άκης Κούβελας |

Η εφηβεία είναι το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στην παιδικότητα και την ενήλικη ζωή.

Ένα στάδιο με πολλές εκπλήξεις για τους γονείς τους καθηγητές και όποιον άλλον είναι γύρω από αυτόν. Είναι πρώτα από όλα ένα στάδιο εξερεύνησης όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, τα όρια του, της ψυχοπνευματικής του κατάστασης και πολλών άλλων παραγόντων που θα ορίσουν την προσωπικότητά του και βέβαια την πορεία του στη ζωή.

Ένα άρθρο ενός εξαρτημένου (Δημήτρης..) που χορηγούνταν από τον ΟΚΑΝΑ για 17,5 χρόνια με Μεθαδόνη παρά το προβληματικό ( HCV) συκώτι του όπου και οδηγήθηκε σε Ηπατική ανεπάρκεια (χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης ήπατο

Άκης Κούβελας |

Πολλές φορές όταν δουλεύουμε θεραπευτικά το θάνατο ενός τοξικομανούς αυτό που λέω στους θεραπευόμενους είναι ότι για να τιμήσετε αυτόν τον θάνατο και για να μην πάει χαμένος είναι μείνετε καθαροί, μπείτε στο ταξίδι της ανάρρωσης κ

Άκης Κούβελας |

Σκεφτόμουν και στοχαζόμουν πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και σκέφτηκα ότι είναι δύο αξιώματα με πολύ ιδιαίτερο νόημα που αξίζει να εμβαθύνουμε λίγο.

Άκης Κούβελας |

Παρατηρώντας χρόνια τώρα τις συμπεριφορές των εξαρτημένων ατόμων μια πολύ χαρακτηριστική στάση είναι η απάθεια που έχουν υιοθετήσει απέναντι στο περιβάλλον τους αλλά  και στη ζωή.

Πολλές ψυχολογικές – θεραπευτικές προσεγγίσεις καθώς και πολλοί πνευματικοί δρόμοι μιλούν για την αυτονόμηση του ατόμου, θεωρώντας ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη του ανθρώπου.<

Σελίδες